Fredrik Mikaelsson
     
   

Biografi

080103
Jag heter Fredrik Mikaelsson och gav i december 2006 ut mitt debutalbum, Livet här i Babylon. Skivan har beskrivits som musik med hybrida toner, reggae och hiphop. Skivan gavs ut under namnet Fredasp och var tyvärr tvungen att dras tillbaka från butiker rätt snart då det visade sig att artistnamnet var allt för likt ett nystartat patent. Allt om denna bistra historia går det att läsa om i Sveriges bästa reggaetidning, Reggaegalore.

Jag skrev min första låt först vid 21 års ålder, jag hade innan det mest plinkat lite på gitarren. Detta har medfört att jag inte är skolad till att skriva eller att förstå musik på något speciellt sätt. På gott och ont gör det att jag kan ta annorlunda vägar i mitt musikskapande. Jag gör allt själv, bas, gitarr, orglar osv, medans trummorna programmeras utifrån samplade ljud. Numera har jag även lyckats få tag på bra blåssamplingar som kommer att ge en helt ny karaktär åt mina nya produktioner. Texterna är oerhört viktiga när jag komponerar men är egentligen inte meningen att bli så politiska som de kan uppfattas, jag vill bara skriva om det som sker i vår värld.

Tillsammans med artisten The Key lyckats skramla ihop ett kompband som kallar sig för Sunshine Rebels. För mig som aldrig varit i närheten av kunniga musiker tidigare är det oerhört inspirerande att umgås med duktiga musiker och lära sig hur de gör när de spelar. De är nog rätt trötta på alla mina grundläggande frågor kring hur musik spelas, eller för den delen att jag själv upplever mig som helt okunnig men till trots lyckas spela in rätt hyfsad musik på egen hand. Jag ser mig själv som en träningsprodukt utan talang, vilket jag förstår kan verka lite absurt men det är min syn.

Under 2009 släpps plattan Tamal lejon, jag hoppas att ni kommer digga!

/ Fredrik Mikaelsson

 

Fredrik Mikaelsson